Adria: Dubrovnik / Cavtat

Dubrovnik

Lenyűgöző merülőhelyeket és varázslatos kultúrális értékeket kínálunk dél-adriai túránkon. A búvárbázis és a szállás Cavtat városkában van, ahol egy régi motoros, magyar oktató barátunk garantálja a színvonalas kiszolgálást, a környék legjobb merülőhelyeit és nem utolsósorban a jó hangulatot! 🙂 Ha érdekel egy 1.800 ókori amfórából álló víz-alatti régészeti lelőhely, vagy egy első világháborús csatahajó, a Taranto roncsa, ha kedveled a tengeri barlangokat, kanyonokat, ha kíváncsi vagy amikor fordul a kocka, és a halak veszik birtokukba a halászhajót, akkor gyere velünk Cavtatba!

A túrán mindenki megtalálhatja a merülési tapasztalatának és kultúrális, gasztronómiai érdeklődésének megfelelő helyeket.

A 6 napos túra 5 éjszakát foglal magában. A szállás a Villa Bellevue kétágyas (igény szerint 3 ágyas) szobáiban van, mely a búvárbázistól 100 m távolságra helyezkedik el. A túra 3 nap / 6 db hajós merülést tartalmaz, melyeket az időjárás függvényében választunk ki. A közeli merülőhelyek 10-15 perc, a távoliak egy óra hajózási távolságban vannak. A szálláson remek, többfogásos (igény szerint, hal, hús, kagyló, rák) vacsorát tudunk készíttetni az éttermi árak feléért-harmadáért.

Mostar_Old_Town

A környék számtalan kirándulásra érdemes helyet is kínál, ha a sűrített levegőn kívül némi kultúrát is szeretnénk magunkba szívni. A merülések után lehetőség van a közeli (15 perc autóútra fekvő), az “Adria gyöngyszemének” is nevezett, Dubrovnik (Raguza) megcsodálására. Itt, a Kulturális Világörökség részét képező óvárosban, akár egy remek vacsorával, akár egy finom fagylalttal tudjuk befejezni a napot. A 3 merülőnap után egy napot szárazföldi kirádulásra fordítunk, és elmehetünk akár Európa legdélebbi “fjordjába”, a 80 km-re lévő lenyűgöző Kotorba (Cattaro), akár a 140 km-re lévő Mostarba, ahol a hangulatos óvároson kívül meg tudjuk tekinteni az UNESCO által a világörökség részévé választott Öreg-hidat is.

A túra ára magában foglalja:amfóramező

  • 5 éjszaka szállás
  • 6 hajós merülés
  • 12 literes palack + ólom
  • merülésvezetés

Külön fizetendő

  • felszerelés bérlés
  • éjszakai merülés felára
  • 15 literes palack felára

Scuba, Advanced és Víz-alatti Régész vizsgára lehetőség van. Búvárbiztosítás kötelező.

Utazás egyénileg. Gyere velünk egy nagyon hangulatos adriai túrára, Cavtatba!

Ár: kb. 400 EUR

Időpont: (2017-ben csak igény esetén szervezünk – min. 8 fő) Írj egy e-mailt, ha érdekel.