Borneó - Folyami szafari és őserdei dzsungeltúra

Csónakos és gyalogos túrák, hogy megismerhessük Borneó még érintetlenül maradt területén élő őshonos állatvilágot. Törpeelefántok, vadon élő orángutánok és borneói nagyorrú majmok. Látogatás a Sepilok Orángután Rehabilitációs Centrumban és még sok egyéb program. 

A Sepilok Orangutan Rehabilitation Centre elárvult orángutánok visszavadításával foglalkozik. Első pillantásra olyan, mintha állatkertben lennénk, de a kiépített területen túli erdő nincs bekerítve, az már maga a vadon. A fiatal orángutánok eldönthetik, hogy mikor szakadnak el teljesen az ember által nyújtott tápláléktól.
Szállásunk a Kinabatangan-folyó melletti Borneo Nature Lodge egy igazi őserdei tábor. Bámulatos növényzet számtalan rejtőzködő állattal.
Csónakos szafarin kerestük meg a borneói őserdő rejtőző állatait. Vadon élő orángutánok, borneói nagyorrú majmok, törpeelefántok és számtalan egyéb érdekes állat és növényfaj.
Borneó maradék háborítatlan esőerdőjében gyalogtúráztunk. A Kinabatangan-folyót szegélyező dzsungel élővilágát derítettük fel helyi vezetők segítségével.