Kedves Tengerek Iránt Érdeklődő Barátunk!

A Neptun Búvárközpontban Magyarországon egyedülálló módon nemcsak a búvárkodást tanulhatod meg, hanem alapvető tengerbiológiai ismereteket is szerezhetsz! Tengerbiológia tanfolyamaink, könyveink segítségével elmerülhetsz a tengerek élővilágának rejtelmeiben. Összehasonlíthatatlanul nagyobb élményt jelent a merülés és a víz-alatti fotózás, ha ismered azokat az állatokat, növényeket, melyeknek életterében kalandozol.
 

Mottó: Minél többet tudsz, annál többet látsz!

Tengerbiológia tanfolyamok

  • 2024. január 13. – Lezárva
  • 2024. május 04. – Lezárva
  • 2024. június 01. – Lezárva

Találkozni az olyan ritkán látható állatokkal, mint a világ legnagyobb hala a cetcápa, a békés óriás dugong, vagy a holdhal mindenki számára felejthetetlen élményt nyújt.

  • 2024. január 27-28. – Lezárva
  • 2024. október 26-27. – még 8 hely

A tengerek élővilágának alaposabb megismeréséhez hozzá tartozik az is, hogy ismerjük a tengerek, óceánok fizikai környezetét, hiszen ebben élnek az általunk keresett állatok.

  • 2024. február 10-11. – Lezárva
  • 2024. november 09-10. – még 7 hely

A teljesen új, még magasabb szintű, de azért könnyen befogadható és élvezetes tengerbiológiai tanfolyam célja, hogy a résztvevők az eddigieknél is jobban el tudjanak mélyedni a tengeri él

Tengerbiológiai programok

Szeretnél részt venni természetvédő búvár programunkban? Semmi mást nem kell tenned, csak a merüléseiden – az élőlények megcsodálása mellett – összeszedni, és kihozni néhány vízbe dobott szemetet. Köszönjük a tengeri élőlények nevében!

Szórakoztató merülés és korallszirt állapotfelmérés együtt. Tudományos feldolgozásra alkalmas kötélkvadrátokat telepítettünk a Vörös-tengeren, és ezekről fotódokumentációt készítettünk, hogy megfigyelhessük a több év alatti változásokat.

Neptun ÖkoDive® Klub tagja lehet bárki, aki szemetet hoz fel a víz alól, és ezzel hozzájárul a Föld vizeinek tisztaságához.
Ne ülj tétlenül, légy te is tagja ennek a csapatnak!