Időpontok
2024. augusztus 05. – még 6 fő

Többféle oxigénes elsősegélynyújtó eszközt próbálhatsz ki, és feltételezett búvárbalesetet szenvedett búvárokon segítesz „élőben”.

Nem csak búvároknak!

A tanfolyam óriási haszna az, hogy megtanulod a búvármentéshez szükséges, különböző típusú oxigénes elsősegélynyújtó felszerelések használatát, így tényleg segíteni tudsz egy esetleges búvárbalesetnél! A búvárkodás első legfontosabb szabálya, hogy te merülj biztonságosan, a második viszont az, hogy tudj segíteni másokon, ha szükség van rá. Utóbbihoz viszont elengedhetetlen egy szakképzett oxigénes elsősegélynyújtás.

A szárazföldi oxigénes elsősegélyszett használata nem minősítéshez, vagy merülésszámhoz kötött. Ha valaki nem búvár, vagy még kevésbé tapasztalt búvár, éppúgy tud segíteni a parton, mint egy sokmerüléses.

Elméleti oktatás

  • Az eddiginél részletesebben ismered meg a legfontosabb és legsúlyosabb búvárbetegségeket, pl. a DCS (dekompressziós betegség), az AGE (arteriális gázembólia), és a tüdőtágulásból fakadó eseteket: PTX (légmell), mediastinalis emphysema (mellüregi gázgyülem), subcutan empysema (bőralatti gázgyülem). Megtanulod ezek kialakulásának körülményeit, és a lehetséges elsősegély módszereit. A 100 % oxigén használata elengedhetetlenül fontos a megfelelő elsősegélynél, hiszen a fent említett betegségeknél a test oxigénellátása romlik, a kialakuló nitrogén, vagy légzőgáz buborékok miatt.
  • Nemcsak a hivatalos DAN Oxigénes Elsősegélynyújtó Szett felépítését és használatát tanulod meg, hanem a búvárbázisokon, szafarihajókon gyakran használt alternatív eszközöket, valamint az Ambuballon használatát is megismered.

Gyakorlati oktatás

  • Többféle oxigénes elsősegélynyújtó eszközt próbálsz ki, és feltételezett búvárbalesetet szenvedett búvárokon segítesz „élőben”.

A tanfolyam 2 este elfoglaltságot jelent, befejezésként egy ellenőrző teszttel.

A 2 évig érvényes DAN O2 Provider minősítést a világon bárhol elfogadják!

A tanfolyam ára magában foglalja

  • Elméleti oktatás
  • Gyakorlati oktatás
  • Tankönyv (magyar nyelvű) + Oklevél

Ár

  • 150 EUR + 50 EUR (kártyadíj)
DAN Oxygen Provider - Oxigénes Elsősegélynyújtó tanfolyam | Neptun Dive Center
DAN Oxygen Provider - Oxigénes Elsősegélynyújtó tanfolyam | Neptun Dive Center
Amennyiben érdekel a tanfolyam, akkor jelentkezz most!