Időpontok
2024. február 10-11. – Lezárva
2024. november 09-10. – még 7 hely

A teljesen új, még magasabb szintű, de azért könnyen befogadható és élvezetes tengerbiológiai tanfolyam célja, hogy a résztvevők az eddigieknél is jobban el tudjanak mélyedni a tengeri élővilág csodálatos, bonyolult és meghökkentően érdekes világában.

Mottó: “Minél többet tudsz, annál többet látsz.”

A régóta érkező kéréseknek végre sikerült eleget tennünk, és bővítettük a tengerbiológia képzés sorozatunkat. A szerencsére nagy sikerű Tengerbiológia Kezdőknek és Tengerbiológia Haladóknak kurzusok mellé még egy további tanfolyamot állítottunk össze búvár és nem búvár érdeklődők számára. Így született meg a Tengerbiológia Mesterfokon kurzus.

A teljesen új, még magasabb szintű, de azért könnyen befogadható és élvezetes tengerbiológiai tanfolyam célja, hogy a résztvevők az eddigieknél is jobban el tudjanak mélyedni a tengeri élővilág csodálatos, bonyolult és meghökkentően érdekes világában. Az eddig még nem tárgyalt tengerbiológiai témák segítségével a búvárok egészen új látásmódot szerezhetnek majd, mely nagy segítséget nyújt a merülések közben a látottak megértésében. Ez a megértés pedig kettős haszonnal jár, egyrészt ettől sokkal izgalmasabb lesz maga a merülés, hiszen felismeri az ember, hogy mi folyik éppen előtte, másrészt sokkal tisztelettudóbban fog majd viselkedni a tengeri élőlényekkel szemben, mert érti, hogy azok éppen mit szeretnének csinálni a túlélésük érdekében.

A tanfolyam előadásait úgy válogattuk össze, hogy a Tengerbiológia Haladóknak kurzus anyagára épülve további számos érdekes területet fedjen le. Az előadások célja, hogy laikus érdeklődők számára világos, de mégis elmélyedt tudást nyújtson a tengerek varázslatos világáról olyan témakörökben is, melyekre eddig nem is gondolt.

A tanfolyam felépítése:

A tanfolyam 7 db, témától függően 1,5-2 óra időtartamú előadást foglal magában, 600 színes diával és számos lenyűgöző videóval.

  • I. rész: Etológia – Meghökkentő viselkedésformák a tengerekben. (Pl.: Vajon Photoshop vagy tényleg kéken világít a tenger egyes helyeken éjszaka?)
  • II. rész: Bizarr szörnyecskék – A mélytengerek furcsa élővilága. (Pl.: Gondoltad, hogy a világ legnagyobb rákja alig férne el a szobádban?!)
  • III. rész: Víz-alatti Tündérország? – Mi van a korallszirtek színfalai mögött? (Pl.: Miért világítanak zölden egyes korallok, ha éjszaka UV lámpával megvilágítjuk őket?)
  • IV. rész: Tengerek környezetvédelme – Milyen emberi behatások fenyegetik a tengerek élőlényeit, és mit tehetsz értük? (Pl.: Miért nem lehet egyszerűen lehalászni a nagy óceáni szemétszigeteket?)
  • V. rész: Tengeri emlősök – Vidrák, fókák, szirének, cetek: anatómiájuk, élőhelyük, szaporodásuk, intelligenciájuk, érdekes viselkedésük. (Pl.: Vajon ki intelligensebb, egy delfin, vagy egy csimpánz?)
  • VI. rész: Tengerek hasznosítása – Mit kapunk most, és mit kaphatunk a jövőben a tengerektől? (Pl.: A jövő gyógyszerei már ott úszkálnak az orrunk előtt?)
  • VII: rész: A Földön kívüli élet és a tengerbiológia kapcsolata – Hol találhatunk életet a Földön kívül, és milyet? Mi köze van ennek a tengereinkhez? (Pl.: Gondoltad volna, hogy az űrbiológia a tengerbiológia gyermeke?)

És még sok más érdekes kérdés, melyre választ kaphatsz, ha eljössz a Tengerbiológia Mesterfokon tanfolyamra.

Előadó:

Dr. Németh Szabolcs Ph.D.
tengerbiológus, a Magyar Tengerbiológiai Társaság elnöke

Ár: 30.000 Ft

Tengerbiológia Mesterfokon tanfolyam | Neptun Dive Center
Tengerbiológia Mesterfokon tanfolyam | Neptun Dive Center
Tengerbiológia Mesterfokon tanfolyam | Neptun Dive Center
Tengerbiológia Mesterfokon tanfolyam | Neptun Dive Center
Amennyiben érdekel a tanfolyam, akkor jelentkezz most!