Merülések egy tengerbiológus szemével

Mi az ami ezen a túrán ránk várt? Káprázatos korallszirti élővilág, a Vörös-tenger legritkább állata, a dugong, és a híres Salem Express hajóroncs. Szép merülések, sok tengerbiológia oktatással.

"Tisztogatóhalak munkában." Hogyan dolgoznak a tisztogatóhalak, és kik járnak hozzájuk kezelésre? Kis türelemmel és kellő óvatossággal felvértezve mindenki megcsodálhatja ezt a komoly "egészségügyi" munkát.
"Gorgófő kígyókarú csillag éjjel." Egészen különleges fénykerülő élőlényeket lehet találni egy teljesen átlagos korallszirten éjszakai merülés alkalmával. A Gorgófő kígyókarú csillag úgy néz ki, mint egy páfrány, pedig állat, és a tengeri csillagok közeli rokona.
"Fluoreszkáló korallok éjszakai merülésen." Káprázatos élményben lehet része annak, aki éjszakai merülésre egy UV lámpát is levisz. A korallok egy része zölden "világít". Ezt a fluoreszkálást egy speciális fehérje okozza, ami elnyeli az UV sugarakat, és zöld fényt bocsát ki. A jelenség nagyon jó állapotfelmérő. Minél több korall fluoreszkál egy adott szirten, annál egészségesebb a szirt.