Sipadan merülések

Búvárkodás a világ 10 legjobb merülőhelye között számon tartott Sipadan-sziget korallszirtjén. Cápák, teknősök, óriás papagájhalak, barrakuda és tüskésmakréla felhők, meg számtalan egyéb víz-alatti csoda.

Sipadan legmegrázóbb merülőhelye a Turtle Tomb Cave (Teknőskripta-barlang). A barlang aljazatán számos óriás tengeri teknős csontváza fekszik örök nyugalomban. A helyiek szerint ide járnak a teknősök meghalni. A titok megoldását azonban máshol kell keresni...
"Láttam egy valamit..." 1.rész
Számtalanszor hallottam már ez a mondatot merülés után. Szerencsére vannak érdeklődő búvárok, akik kíváncsiak arra, hogy valójában mi volt az a fura valami, amire rábukkantak a víz alatt. Nekik próbál segíteni ez a kis videó, mely egy hosszabb sorozat bevezető része. Kalandra fel!
Sipadanon merülni maga a csoda! Fantasztikus látnivalók minden merülésen. Cápák, teknősök, óriási halrajok, és még valami amiről viszont nem szólnak a búvárvideók. Az ember nyoma, ami a víz alatt is megjelenik sajnos. De tehetsz ellene. Szedd össze! Légy te is ÖkoDiver, ahogy mi.
Nyomon követhetjük egy tengeri teknős életét a tojásrakástól az elmúlásig. Sipadan híresen jó teknősös merülőhely, és a nőstény teknősök kedvelt tojásrakó célpontja. A szigeten működik egy teknőskeltető állomás is. Ráadásul a sziget alatt húzódik a Turtle Tomb Cave (Teknőskripta-barlang). Ez egyedülállóan érdekes merülőhely, mert az aljzatán teknőscsontvázak tucatjai fekszenek békében.
Hogyan működik egy tengeri teknősök védelmét szolgáló keltető-állomás a gyönyörű Sipadan-sziget rejtett zugában? Miért nem ugyanúgy keltetik a nőstényeket mint a hímeket? Hogyan és miért gyűrűzik meg a tengeri teknősöket? Ezekre a kérdésekre kaphatsz választ, ha megnézed rövid ismeretterjesztő videónkat.