Tokió és Kiotó - Gésák, pagodák, titkok

Japán két arca egy túrán belül. A hipermodern világváros, Tokió nyüzsgő forgataga és az ősi Kiotó pompás szentélyei, titokzatos gésavilága kápráztatott el bennünket.

Pagodák, kimonók. Az ősi Japán bámulatosan szép és természetközeli szakrális helyei még az ilyen iránt nem érdeklődőket is elvarázsolja. Az Aranypagoda csillogása, a sok ezer cinóbervörös torii kapu sora, a megnyugtató japánkertek mind mind a programunk része volt. Ezt mindenkinek látni kell.
Szumó edzés. Japánban a szumó világa hermetikusan zárt közösség. Szumó edzésre bejutni gyakorlatilag lehetetlen dolog. Mi ezen túránkon mégis meg tudtuk szervezni egy ilyet egy Tokióban élő barátunk segítségével. Lélegzet visszafojtva figyeltük majd két órán keresztül, hogy ezek a hatalmas versenyzők macskaügyességgel küzdenek egymással. Köszönjük az élményt!
Földrengés szimulátor. Tokióban volt szerencsénk eljutni egy katasztrófavédelmi oktatóközpontba, ahol a Japánban gyakori földrengésekre készítik fel a résztvevőket. Már óvodáskortól viszik oda a gyerekeket, hogy megtanuljanak együtt élni a számunkra félelmetes földrengésekkel. Adrenalinpumpa indul!
Szamurájok, ninják. Japán harci kultúrája legendás, ezért kimaradhatatlan program a szamurájok és ninják öltözködésének, harcművészetének bemutatása. Megtanultuk a szamurájkard használatának alapvető fortélyait, és megismertük a középkori japán harcosok érdekes világát.
Gasztronómiai kalandok. Japán konyhájánál változatosabb és szemnek gyönyörködtetőbb nincs a világon. A streetfoodtól kezdve a drága éttermekig mindent kipróbáltunk. Olyannyira, hogy az "Ikinari steak" egy fogalom lett a Neptunnál. Ennél jobb reklám nem kell senkinek. Jó étvágyat mindenkinek!
Papírvágás kezdőknek könyv. Ha kíváncsi vagy, milyen a kifinomult papírvágás, mint művészet, akkor nézd meg ezt a könyvet a Fujiról.