Y-40 Extra – A világ legmélyebb medencéje + Észak-Olaszország kulturális értékei!

Egy kellemes „Merülés+Kultúra+Autósport” hétvégét tölthetsz el velünk Észak-Olaszországban.

Búvárprogramként a 2014-ben átadott, és a világ legmélyebb medencéje címet birtokló Y-40-ban merülünk. Nevét a matematikai koordináta rendszer Y tengelyéről és maximális mélységéről kapta.  A medencében lévő kristálytiszta, 32-34 fokos termálvíz miatt búvárruha nem szükséges, viszont a legmélyebb pont eléréséhez Advanced minősítés és Deep Diver specialitás kell! A medencében lévő látnivalókról itt találsz képeket. A hétvégén egy merülést tervezünk, de megoldható, ha valaki többet szeretne merülni. A merülések időpontját neten előre le kell foglalni, így az esetleges plusz merülést is előre kell jelezni. A merüléshez hozni kell maszkot + komputert.

Kulturális programra számos lehetőség van. A csoport igényétől függően meg tudjuk tekinteni Padova reneszánsz emlékeit, hangulatos piacát. Szombaton (előre foglalt időpontban) megnézzük a világhírű Scrovegni-kápolnát, melynek freskóit Giotto 1303-1305 között festette, és nemrégiben teljes restauráláson esett át! A csodálatos kápolnáról kis videót itt nézhetsz meg. Vasárnap természetesen elmegyünk a közeli Velencébe, melynek szépségét nem kell senki számára bemutatni (Szent Márk tér, Dózse-palota, Szent Márk Bazilika, Harangtorny, Sóhajok hídja, hogy csak néhány ismert látnivalót említsünk) Vagy át tudunk menni az üvegművészetéről híres Murano-szigetére, ahol többek között megnézünk egy üvegmanufaktúrát. Egy üvegparipa megdöbbentő készítéséről itt tudsz egy kis videót megnézni.

Esőnapi programként hazafelé úton be tudunk térni Szlovéniában a Postojna-cseppkőbarlangba is. A barlangrendszer olyan hatalmas, hogy a be- és kivezető 2 km-es utat kis villanyvasúttal lehet majd megtenni. Az óriási barlangtermekben még az sem érzi kényelmetlenül magát, aki klausztrofóbiára hajlamos. A lenyűgöző barlangrendszert a Pivka-folyó alakította ki, melynek egy szakaszát a barlang belső részén is meg lehet tekinteni. Itt nemcsak a csepkővekkel barokkosan díszített tereket lehet megcsodálni, hanem egy kiállítás részeként az itt élő őshonos, arasznyi hosszúságú, hófehér barlangi vakgőtével is találkozhatunk, mely akármennyire is hihetetlen, de akár 100 évig is elélhet! A barlangban csak vezetett túrákon lehet részt venni, és ajánlott a meleg ruházat, mert a belső hőmérséklet egész évben 10 fok! Egyszóval Postojnát látni kell.

Szállásunk Padova belvárosában lesz, így este gyalogosan járhatjuk be az óvárost, és kereshetünk valami remek éttermet. A medence a szállástól kb. 20 perc autózásra van.

Ferrari-múzeum (Maranello + Modena): az autósport és sportautók szerelmeseinek Mekkája ez a két hely, ahol nemcsak a gyönyörű formájú Ferrari autók evolúcióját lehet megtekinteni, hanem a Formula-1 versenyautók teljes palettáját is a régmúlttól napjainkig. A legendás Enzo Ferrari 1929-ben alapította a gyárat, Scuderia Ferrari (Ferrari versenyistálló) néven, ekkor még csak versenyautókat gyártott. A gyár 1943-ban költözött Maranellóba. 1947-ben gyártották első közúti sportautó modelljüket. A Ferrari a világ legsikeresebb és legnagyobb tradíciókkal rendelkező Formula-1-es csapata és az egyetlen jelenleg is létező versenyistálló, amely már az első Formula–1-es idényben is elindult, 1950. május 21-én, a Monacói Nagydíjon. A kiállításon az autókon kívül nemcsak az elnyert trófeákat lehet megtekinteni, hanem a híres versenyzők sisakjait és szemüvegeit is. A múzeumban Ferrarikon kívül egy igazi F1-es Ferrari szimulátort is ki lehet próbálni.

(A Ferrari-múzeum fakultatív program, akit kevésbé érdekelnek az autózás csodái, azok számára remek kultúrális programokat kínál Padova és környéke.)

A túra külön előnye, hogy egy hétvégén kényelmesen meg lehet csinálni, és nem igényel szabadságot.

A túra ára magában foglalja:

 • 1 medencés merülés
 • Felszerelés bérlés (A felszerelést az Y-40-től kapjuk. Saját felszerelés használatát előre le kell jelenteni.)
 • 2 éjszaka szállás (2 ágyas szobákban) Padova belvárosában, a Szent Antal bazilikától 50 méterre!
 • Reggeli a szálláson
 • Zárt parkoló a szálláson
 • Belépő a Giotto freskóival díszített Scrovegni-kápolnába!

Külön fizetendő

 • Esetleges plusz merülés (42 EUR). Előre le kell foglalni.
 • Újdonságként: Ferrari múzeum belépő (17-24 EUR)
 • Utazás
 • Esetleges belépők a plusz szárazföldi programnál.

Búvárbiztosítás kötelező.

Ár

 • Búvároknak 310 EUR
 • Kísérőknek 270 EUR
 • Egyágyas felár 75 EUR

Fizetési határidők:

 • Foglaló 100 EUR – jelentkezéskor
 • Teljes maradék összeg – indulás előtt 60 nappal.

2021 időpontok és szabad helyek száma itt.

2022 időpontok és szabad helyek száma itt.