Szárazföldi kalandok (Szöul és Busan)

Különleges szárazföldi programok az ultramodern Szöulban és a régi Koreát megtestesítő Busanban.

Kétarcú Korea. Részesei lehettünk a hipermondern Szöul nyüzsgő, gyakran futurisztikus világvárosi életének. Ezzel párhuzamosan átéreztük az ősi Korea nyugodt, természetközeli, fantasztikusan érdekes keleti világát. A császári palotát autentikus, dél-koreai nemesek öltözékében látogattuk meg. Szín, forma és ízkavalkád egy helyen.
Demilitarizált Zóna. Szigorúan szabályozott túra keretében látogattunk el az Észak és Dél-Koreát elválasztó Demilitarizált Zónába. Megnéztük a kettévágott hidat, az északiak által titokban épített alagutakat és távcsővel átpillantottunk Észak-Koreába. Megdöbbentő élmény volt!
Buddhista kolostor nap. Egy egész napot töltöttünk el egy buddhista kolostorban. Részt vettünk a szerzetesek életében, megpihentünk egy kicsit a rohanó hipermodern szöuli élet után.
Lotte World Aquarium. A világ egyik legérdekesebb tengeri akváriumába látogattunk el Szöulban. A belugák, mélytengeri villogóhalak, medúzák mellett a dél-koreai technikai fölény bizonyítékaként robothal is úszkált az orrunk előtt. Kihagyhatatlan program Dél-Korában!
Vizuális Művészetek Múzeuma. Szemkápráztató szín, alak és fényorgia várt ránk Busanban. A különleges élményt nyújtó modern múzeum éles ellentétben állt a nyugodt, letisztult buddhista kolostori nappunkkal. Mindkét élményt át kellett élnünk, hogy egy kicsit megérthessük a titokzatos Dél-Koreát.
Trick Eye múzeum. Egy kis önfeledt szórakozást csepegtettünk a túraprogramba, amikor ellátogattunk erre a szemet alaposan becsapó kiállításra. Vicces képek, sok nevetés, mi kell még egy remek ínycsiklandó koreai ebéd előtt?!