Tokió, Hirosima, Oszaka és Kiotó programok

Szárazföldi kalandozások egy más világban. Kulturális és gasztronómiai élmények a hipermodern nagyvárosokban és a hagyományos vidéken. Túra a Fujira, látogatás egy szamurájkard-készítő mester házában és műhelyében, onsen fürdőzés és még számtalan egyéb élmény Japánban.

Látogatás egy szamurájkard-készítő mester házában és műhelyében a gyönyörű japán vidéken. Szamurájkard-kovácsolás kipróbálása, és a japán kardforgatás alapjainak elsajátítása.
Különleges tengeralattjáró múzeum Kureban. Barangolások az 1986-2004 között szolgálatot teljesítő, 76 m hosszú Akishio SS-579 tengeralattjáróban. A periszkópban teljesen véletlenül egy, a kurei kikötőben horgonyzó USA hadihajó látható!
"Fuji és a vulkántojások" Kirándulás Hakonéba, ahonnan páratlan kilátás nyílik Japán legszentebb hegyére a Fujira. Megkóstoltuk a híres, lávaforrásokban koromfeketére főzött "vulkántojásokat", és hajóztunk egy gyönyörű hegyi tóban.
Edo Wonderland skanzen. Teljes egészében felépítettek egy középkori japán települést, házakkal, műhelyekkel, színházzal, híddal és folyóval. Olyan autentikusra sikerült, hogy a japán kosztümös történelmi filmeket is itt forgatják. Részt vettünk gésa előadáson, és ninja bemutatón is. Japán skanzen felsőfokon!
Japánkert Hiroshima. Nyüzsgő nagyváros közepén egy pici csendes édenkert. Nyugalom, harmónia, szépség. Mindig éhes színes koi pontyok és csinos hidak a tavon. Szigorú szabályok szerinti rend és mégis harmóniában a természettel. Ez a japánkert.
Kiotó, Hiroshima, Tokió. a kultúra, a természet és a pihenés is helyet kapott a túránkon. Megnéztük a Japán egyik jelképének tartott, tengerben álló torii kaput, az államalapító sogun síremlékegyüttesét, de ellátogattunk egy csodálatos bambuszerdőbe, ahol megismertük a növény különleges életét, és megpihentünk egy pazar kilátású, autentikus japán onsen fürdőben is.
Streetfood, gasztrokalandok. Pompás falatok és gasztrokultúra Oszaka éjszakai életében. Szemünk láttára, bűvészügyességgel készített polipgombóc és egyéb különleges fogások. Szép és finom japán specialitások.