Guatemala - Maja romvárosok, esőerdők, vulkánok

Guatemala csodálatosan érintetlen esőerdői, az ott megbújó titokzatos maja romvárosok piramisai, hajózás a festői szépségű Lago Isabalon, működő vulkánok és kulináris kalandok.

A leggyönyörűbb maja romvárosban, Tikalban véletlenül belecsöppentünk egy valódi törzsi beavatási szertartásba. Guatemalában egyes indián törzsek engedéllyel a mai nap is szakrális helyként használhatják az ősi maja templomegyütteseket. Ezek a felvételek nem a turisták számára megrendezett szertartáson készültek, hanem egy valódin. Óriási élmény volt átélni.
Hajós túra a Lago Izabalon Guatemala legnagyobb taván, és az abból eredő, a Karib-tengerbe torkolló folyóján. A tótól a tengerig fantasztikus környezetben.
Guatemala szárazföldi és folyami élővilága képekben. Ormányos medvék, arapapagájok, agutik, kajmánok és még sok egyéb élőlény.
Guatemalai és belizei szárazföldi élmények képekben. Tutajozás egy cenoteban, működő vulkán a szállás mellett, fregattmadarak fészkei egy kilátóból és még számos egyéb érdekesség.
Egy banánültetvény meglátogatása botanikai magyarázattal. A világ legnagyobb fűféléjének érdekes élete, szaporodása és termése. (Ha érdekel, hogy mit eszünk idehaza.)

További galériák a(z) Belize + Guatemala túráról: